Friday, September 26, 2008

en hassan muthalib~


seorang lecturer di FACT. jelas sekali dia bukan orang baru. disebabkan para pengalamannya yang tersangat-sangat-luas-sehingga-korang-boleh-ternganga-lopong-sambil mengangguk-angguk-hanya-dengan-dengar-dia-mengkritik-filem. bagus jugak FACT jemput dia jadi lecturer, biar minda budak-budak kita terbukak luas sikit. biar mata diorang melihat dengan cara Anuar Nor Arai melihat.


tapi, masing-masing ada opinion masing-masing. bagi Hassan Muthalib, tak ada istilah "filem seni" dan "filem commercial". tapi istilah itulah itulah yang kita makan selama ni kan? Bukannya en Hassan Muthalib seorang yang sempurna dari serba-segi, tapi dia sangat tinggi-berilmu.


aku pun kadang-kadang kerut dahi jugak bila dengar dia interpret sesebuah visual dengan konfidennya. macam tak nak caya~ tapi dia ni pandai dan pakar dan berilmu. tapi macam tak logik pun ada.


tapi apa2 hal pun, kalau korang sambung belajar kat FACT lepas nih, kalau en hassan masih ada, korang akan terbuka minda dalam mengkritik filem.


kalau korang nak search pasal dia~ just type hassan muthalib kat google.com


lalala~

1 bintang:

BeLAnJaWan DuA RiBoO LapAn said...

dia suka segi Tiga Tau...percayalah...