Friday, November 21, 2008

Teka?

nak dijadikan cerita, kerana perangai aku yang teramatlah careless, lalu pada 14hb, aku telah membuat segala persiapan untuk ke exam health n safety, tibe2 aku teringat yang matric card aku tertinggal di rumah...aduiii!!!

tanpa berlengah, lepas aku bersiap2 mandi dan menyarung baju kurung, aku segera menuju ke post guard Puncak Perdana untuk membuat report kehilangan matric card walaupun tak hilang. Tp itu sj cara yang ada sebab masa dah suntuk untuk aku pulang mengambil matric card ketika itu..

Conversation yang berlaku ketika itu

Aku: Pak cik, saya nak buat report hilang matric card.
Guard A: Macammana boleh hilang?Hilang kat mana? (suara Garau)
Aku: Entahlah, tak perasan (Diam lama) Pak cik saya nak buat report, jap lagi nak exam
Guard A: Kejap...kejap (hulurkan kertas)
Aku: Terima kasih (mengisi butir-butir peribadi dan maklumat2 yang dikehendaki)
Guard B: (sedang sibuk membuka bungkusan makanan) anak aku nak masuk uitm
Guard A: Course ape?
Guard B: Hurmm...TEKA
Guard A: Ha? TEKA? ish, tak payahlah kalau course tu. dulu anak buah aku pun nak masuk. tak payahlah. ambikla course lain
Guard B: anak aku nak masuk kemudian tukar course. nak ambil hotel2 ni
Guard A: Kalau nak masuk TEKA tak payahla.

(PERBUALAN MEREKA TERHENTI BILA AKU MENGHULURKAN KERTAS YANG SUDAH SEDIA DIISI SEGALA MAKLUMAT)

Aku: TQ!

wahai pakcik2 guard sekalian, janganlah pandang hina sangat pada stdnt TEKA. Ingat course kami ni course berfoya-foya ke? Ingat kami tak pernah mengalami masalah tak cukup tidur kerana sibuk dengan pelajaran ke? Ingat kami tak pernah menyentuh buku dan kerja kami hanya berlakon dan menari ke?

PAKCIK2 Guard, kami ni sekurang2nya dah ada diploma!

8 bintang:

mastikus said...

mereka itu cetek...

M.U.S.E said...

yea. close minded people.

tulipbiru said...

jd kita hrus fhm yg kt luar sna masih ad beribu2 org lagi b'fikiran cm diorg 2...

AwAn mEnAnGiS said...

kurang ajar btul pak cik ni...dia tak tahu aku pnh dpt ganjaran yg lumayan sbb amik kos ni...insaflah pak cik oi!!!aku letupkan pondok tu baru tau...

UnGu said...

ohh!
sungguh-macam-haram ye pakcik...

RENhalus~ said...

kita x boleh salahkan org2 mcm pakcik tu slagi kita belum buktikan 'sesuatu'..
ok,
bukan kita...
tapi saya..;)

Anonymous said...

cik awan menangis...jgn buat kes atantuya..hahaha

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

haha!tu pikiran kebanyakan orang2 tua di malaysia.kesian kamu..