Sunday, March 8, 2009

Slumdog Millionaire.

cerita yang cantik.
"What if all the questions in the game can be answered by an ordinary man, without proper education? without preparing anything, just relying on his plain memory?"
mungkin itu yang selalu dipikir2 kan oleh orang ketika sedang nonton Who Wants To Be a Millionaire. nah hasilnya.
Slumdog Millionaire mengakui kekotoran negara India, mengakui kesempitan hidup di sana, dan menunjuk bukti kebencian mereka terhadap agama Islam. Tapi kenapa pengarah mat saleh pulak yang berani tunjukkan semua kebenaran tu?
ceritanya cantik, shotnya cantik, the negative side of India yang cantik.
tak ada lagi pemandangan2 indah yang selalu korang tengok dalam filem2 Bollywood yang terguling guling jatuh gunung selama ni.
the rest of the review aku serahkan pada korang utk menilai if korang dah tengok cte ni. ;)

3 bintang:

MeGa said...

aku baru dgr crte ni dr kwn aku, x sampai 15 mnt yang lepas..
die bkn org filem...
die jugak kt filem ni CANTIK.

mastikus said...

aku mahu tgk filem chantek ini
tapi tak berkesempatan lagi
waduh deh..

MeGa said...

suda tonton!
best!
aku paling suke setiap scene jamal dengan polis tu...

btw inche polis, u look cool bebeh..
lalala~